С помощта на:
Намерете ни и в:
  
Нови снимки
Новини • Празник в църква "Ямбол"

15.03.2014 год. От дълго време в църква Ямбол не е имало точно такова празненство! Празнувахме решението на четири момичета, търсещи Бога, да Го последват и да Му се предадат изцяло. Кръщение-  най-важното решение, което човек взема в живота- да се посвети на Бога! Радвахме се, че нашите млади сестри поеха по този път. И в същото време се молим Бог да е с нас, за да бъдем заедно, подкрепяйки се и помагайки си, за да вървим напред. Кръщението беше извършено от  пасторите Димитър Митев и Стоян Петков. Църквата бе пълна с много приятели  и близки на кръщаемите: Маргарита  Желязкова,  Ивалина Бумбалова, Катерина  Милева и Станимира Ангелова.  Лицата им сияеха. Всички бяха развълнувани . Ето какво споделиха след кръщението в отговор на въпроса ми: ”Какво е за вас 15.03. 2014?”:

Маргарита:” Ден на ново раждане, на нов живот в Христос, в който Той ще е винаги на първо място  през останалата част от моя живот”

Ивалина:” Имала съм много щастливи моменти и празнични дни в живота си, но най-важният ден и най-значимия момент за мен е този на моето кръщение. Чувствата не могат да се опишат, дори не могат в пълнота да се съпреживеят. Само този, на когото се  е случвало, може да разбере уникалността и неповторимостта на този заветен момент.”

Катерина: ”Беше страхотен ден! И как няма - беше най-хубавият празник! За пореден път се почувствах безкрайно благословена. Зарядът от този ден ще ме държи дълго!”

Станимира: ”Денят, в който осъзнаваш, че само Бог и любовта, която ти дарява, чрез хората, които те обичат, е единственото, от което имаш нужда! Едно ново начало!”

Нека всички ние, които обичаме Бога, заедно с най-младите в нашето църковно семейство  да поставим новото начало на своя живот в служба на Бога , за  да можем час по-скоро да видим лицето Му и да бъдем заедно с тези, които днес не бяха с нас!" Амин! Ела, Господи Исусе” (Откр.22:20)

Автор: Мариана Ангелова
Библейски стих за деня
Вие сте свидетели на това. И ето, Аз изпращам върху вас обещанието на Отца Ми; а вие стойте в града, докато се облечете със сила от горе.На които и представи Себе Си жив след страданието Си с много верни доказателства, като им се явяваше през четиридесет дни и им говореше за Божието царство. И като се събираше с тях, заръча им да не напускат Йерусалим, но да чакат обещаното от Отца, за което, каза Той, чухте от Мене. Защото Йоан е кръщавал с вода; а вие ще бъдете кръстени със Светия Дух не след много дни.
Лука 24:48,49 Деян
Последни излъчвания
Нови клипове