С помощта на:
Намерете ни и в:
  
Нови снимки
Новини • Успешен финал на проекта "Пътят към Христос"

На 31 август 2013 година в църква Ямбол се състоя кратко тържество по случай успешното завършване на проекта „Пътят към Христос". Според местния отговорник на отдел „Литературен евангелизъм" Ангел Ангелов в град Ямбол и региона за разнесени около 20 000 списания „Заедно" и брошури. Проектът стартира на 20 март 2011 г. под ръководството на п-р Ивайло Станоев и приключва на 25 юни 2013 г. През този период доброволци минават от дом в дом първо околните селища на Ямбол и след това – в самия град.

Литературният евангелизъм в Ямбол е с традиции. През 90-те години, пък и по-рано, много литературни евангелизатори постоянно обикалят града, разнасяйки светлината на Божието слово на своите съграждани. Между тях са: Мария Иванова, която три пъти е обиколила с литература целия Ямбол, а понастоящем е отговорник за литературата в църква Ямбол, Христина Христова, Стоян Петров, сега пастор, и много други.

След краткото приветствие от Ангел Ангелов за добре свършената работа присъстващите на тържеството благодариха на Бог в молитва за Неговото благословение и закрила, а така също се помолиха и за техни приятели, които са изпаднали в различни житейски проблеми.

Накрая всички опитаха от вкусната торта, поръчана за случая.

Автор: Светла Петрова
Библейски стих за деня
Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. От плодовете им ще ги познаете (...) Всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.
Матей 7:15-17
Последни излъчвания
Нови клипове